Specificatii Android 10

Android 10 este cea mai noua versiune a sistemului de operare Google. Android 10 aduce cateva functii noi printre care modul Dark, confidentialitate imbunatatita, setari de locatie, suport pentru telefoanele pliabile si cele 5G. Daca vrei sa afli care sunt noile functii aduse de Android 10, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Incepem cu modul intunecat care este cerut de mult timp de catre utilizatorii de Android. Acesta are cateva avantaje, nu oboseste ochii atat de tare, ajuta la economisirea bateriei, mai ales la telefoanele OLED. Pentru a activa modul intunecat trebuie sa intri la Setari rapide sau sa intri la Afisare. Modul intunecat se va activa automat atunci cand se va activa modul de economisire a bateriei. Aceasta caracteristica este limitata la aplicatiile proprii ale Google, dar se incearca a se dezvolta acest mod pentru a putea fi valabil la toate aplicatiile. 

Smart Reply este disponibila si la WhatsApp, Facebook Messenger si Signal asa cum este si la Gmail. Acest Smart Reply presupune 3 variante de raspunsuri scurte, adica poate anticipa ceea ce urmeaza sa spui. In plus, exista alte 65 de emoji noi. 

Android 10 mai aduce o functie de locatie dedicata setarilor de confidentialitate. Acest lucru presupune partajarea datelor locatiei aplicatiilor doar in timpul in care sunt utilizate, tot timpul sau chiar deloc si vor primi notificari cand o aplicatiei le foloseste locatia. 

Acum vei putea sa folosesti Chrome, Youtube si Google Maps intr-un mod privat. Daca iti activezi functia poti sa cauti faara sa ai datele salvate sau conectate la Google. Modul de cautare privat il poti activa daca apesi pe imaginea de profil din bara de cautare in partea de sus a Google Maps. 

Modul Focus le permite utilizatorilor sa evite o perioada de timp anumite aplicatii de mesaje sau stiri. Acelor aplicatii li se vor inchide culoarea si nu vei mai primi notificari.

Live Caption va adauga subtitrari videoclipurilor, mesajelor audio, chiar si inregistrarilor. Subtitrarile se pot folosi si fara conexiune la Wi-Fi sau de date. Caseta unde se afla subtitrarea poate fi mutata in orice loc. 

Controalele parentale vor fi acum disponibile. Parintii vor putea monitoriza si gestiona ecranul copiilor lor, le pot impune anumite limite de timp, pot vedea locatia copiilor.

Pentru a naviga poti sa folosesti cateva gesturi in loc sa folosesti bara de navigare. Daca glisezi se jos in sus te vei intoarce Acasa, glisarea de la stanga la dreapta te va duce Inapoi, daca glisezi si ti apasat vei putea sa accesezi aplicatiile deschise recent, glisarea in diagonala declanseaza Google Assistant. 

Acestea fiind spuse, noua versiune Android 10, aduce o serie de functii noi si utile, iar daca ai un telefon care are noua versiune, poti sa te folosesti de noile functii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *