Copii si programa scolara

Programa din zilele noastre este una care aduce nemultumiri majoritatea copiilor si parintilor. La scoala copii sunt invatati lucruri care nu o sa le foloseasca niciodata, lucruri inutile doar pentru a le umple orarul. Trebuie sa acceptam ca fiecare copil este diferit si fiecare au interese diferite, sunt pasionati de lucururi diferite. De aceea ar trebui ca sistemul educational sa le puna la dispozitie alegerea dintre materiile care ii intereseaza. De ce sa chinui copilul obligandu-l sa invete ceva ce nu ii place si nu ii va folosi? Cel mai bine este sa aleaga el ceea ce ii place si ceea ce vrea sa invete.

Suntem in anul 2020, tehnologia evolueaza in fiecare zi, iar profesorilor ar trebuie sa i se aduca instrumente cat mai noi pe care sa le foloseasca in predare, deoarece in acest mod copii vor putea fi atenti mult mai usor, decat daca scriu ceea ce dicteaza profesorul o ora intreaga. Ei au nevoie de un stil de predare mai activ, mai dinamic, pentru ca le este mult mai usor de retinut o lectie. Elevilor le sunt masurate cunostintelor prin clasicele teste. Astfel, elevii vor invata pentru a lua o nota buna, nu pentru a ramane cu ceva din ceea ce s-a predat la scoala, ei sunt stimulati sa invete pentru a avea note cat mai bune, pentru a fi premiati, laudati si multe alte motive, nu sunt incurajati sa se axeze pe ceva care le place si sa exceleze in materia care le place, sa performeze axandu-se pe ea. 

Anul 2020 se spune ca va aduce instrumente mai performante care se vor utiliza in testarea elevilor pentru a se observa unde mai au nevoie de ajutor. Prin intermediul acestui test, fiecarui elev i se va putea personaliza un plan de viitor pe baza materiilor si lucrurilor care ii plac. Elevii vor putea face practica atata timp cat au nevoie pentru a-si lamurii neintelegerile. 

Daca ei vor invata in mod practic vor retine mult mai usor multe informatii, iar cand vor da din nou un test standard profesorii vor observa ca au progresat. Aceste instrumente care se vor da profesorilor ii va ajuta sa faca diferite experimente mai repede. 

Fiecare elev are ritmul sa de a invata, elevii sunt diferiti, au diferite nevoi, iar prin aceste instrumente din 2020 nevoile elevilor vor fi rezolvate. Se va oberva la ce nivel se afla si unde este nevoie de ajutor din partea profesorului. Astfel elevii vor fi mult mai eficienti si pregatiti pentru viitorul lor. 

Prin urmare, trebuie sa intelegem ca fiecare elev este diferit si trebuie sa le punem la dispozitie optiunea de alegere a materiilor care ii plac, pentru a invata cu placere si pentru a fi pregatit pentru viitorul sau, facandu-l mult mai eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *